Dunia Oh Dunia


Mulakan tatapan dgn Bismillahhirrahmannirrahim...:)
Setelah sekian lame menyepi dr blog ini,arini sy kembali dgn 1 post...
post yg melibatkan dunia sekarang..
Dont know how i want to describe it!
Siryes,is very2 scary...

Semalam sy just window shopping kat mall2..
mcm biasa la kegiatan org perempuan kan suka bershopping tp bila da akhir2 bulan ni just window shopping jela..tak mampu da nk mengaut semua kat mall tu..hahahaa
org kuantan mst tau kan megamall???
ermm tempat anak2 muda melepak bagai..
am i right??
if wrong,sorry..
Tapi selalunya kalau hari2 cuti mcm hari sabtu or ahad mmg confirm2 akan penuh mega tu yg kat level 3..
siryes sgt2 padat anak2 muda melepak kat atas tu...
sy sendiri tak tau ape yg diaorg buat...
then adela ternampak segerombolan budak2 remaja ni,lelaki n perempuan..
adela sorang budak lelaki tu tolak2 budak perempuan ke tepi dinding...
sy x sure ape yg diaorg buat tp siryes diaorg sikit pun tak ada rase malu kat org2 ramai yg tgh tgk ni..
semua org tgk kat diaorg tp diaorg still buat tak tau je..
terjerit2 mcm ape ntah..
sikit pun tak ada rasa malu dlm diri diaorg..
Sy yg tgk ni yg rasa malu bg pihak budak perempuan tu..
adoiii..ye,mungkin sy pun tak adalah sebaik-baik org tp kalau da depan org ramai buat tak senonoh mmg memalukan sgt2..

Kalau lalu kat level 3 tu mmg confirm2 akan dpt tgk mcm2 org,mcm2 fesyen,mcm2 perangai n mcm2 gelagat..
tp gelagat yg kurang memuaskan mata..huhu

Ermmm kenapa anak2 muda skarang jd mcm ni ye???
Kadang2 banyak faktor n penyebab kenapa diaorg jd mcm ni..
Kita sbg org dewasa kena dalami hati mereka..
kenapa diaorg jd mcm ni,kenapa diaorg bersikap mcm ni..
Setiap manusia tiada yg sempurna tp boleh perbetulkan diri utk menjadi lebih baik.




2 comments:

Ain Najwa said...

ala babe..sakai la tu agak nyer..agak nyer mereka baru rase remaje kan..yelaa, jauh dari mak abh, tiada kongkongan dari ibu bape..tu yg jadi mcm tu..kalo aku tgok depan mate, aku gelengkan jer..xpown, mase diorang cmtu, aku tgok jela..bg diorang malu..

♥♥CiK LaLa's♥♥ said...

ermmm aku ni puas g dok intai da duk tgk diaorg then budak perempaun tu ckp kat laki tu,'weh,da2 la org sume tgk la' n ngan slumber budak tu kate,mai la sume ramai2 tgk'.
aiyaak!