Berlainan Agama tp Boleh Bekerjasama.

Hye Blogger!
meh la nk share2 story skit la..hehehe
ermmm korang pernah kerja 1 bumbung ngan cina???or india ke,ape ke..
slain dr kaum mlayu kite la..huhu
yg penah tu ape yg korang dpt nk rase bler kerja skali ngan kaum lain???
sila komen,sila komen..mai la kite share same2 ye...huhu
mane tau story kite b'lainan ke kan..hehehe


Ok nk cter ni..hehehehe
ermmm dulu feruz penah cter yg feruz penah keje kat company mlayu kan???
sape ingt lg??hehehe
ade feruz postkan entry pasal tempat keje dulu tu..huhu
so tempat keje skarang feruz x penah post lg...hehhee
so skarang nk share skit la..:)

Ermm skarang feruz keje kat company cina n bekerja 1 bumbung ngan cina la kan..
so ade yg kate cina ni menggunakan mlayu,ade yg kate cina ni kedekut ilmu n ade jugak yg kate cina ni pentingkan kaum diaorg je..huhu
bg feruz diaorg x mcm tu pn..huhu
slame feruz keje ni diaorg ok je,ajar semua ilmu kat feruz..
xde pn diaorg kedekut ke ape ke..
setiap ape yg feruz xtau dia akan ajar dr mula smpai la abis..huhu
xde plak nk kedekut2 ilmu,xde pn nk gunakan kaum mlayu..
buat keje same2,ape yg feruz x sempat buat dia akan tlg n ape yg dia x sempat buat dia akan mintak tlg feruz buat..huhu
kire semua keje buat same2 la..
xdela diaorg nk berkire pasal keje ke ape,share buat keje same2..huhu
maybe setiap org lain2 n feruz dpt jenis kaum cina yg tanam sifat 1 malaysia..
ni baru di kate 1 malaysia..hehehhe;)
btol x korang???
untung jugak la rase..huhu
n feruz hapy sgt kerja kat situ..
rase mcm 1 family la..
xdela rase mcm di pinggirkan ke ape kan walaupn feruz staf baru kat situ..huhu

Ermm ni ade walaupn company mlayu tp nk berkira.
nk keje semua cpt2 tp xnk tlg ke ape.
dia ingt kite ni robot ke ape..
pastu bler slah tau komplain..
korang rase ptt ke mcm tu??
rase nye kaum cina lg memahami..
keje same2 mst korang pn paham la kan..kite bkn robot..btol x???
ermmm sedap je nk arah itu ini,dia relaks duk borak2..huhu
sumpah nyampah klu org gitu.hahaha

ermmm feruz klu g mane2 mst ade je msalah ngan org tmpat keje,xtau la nape..
mmg di takdirkan mcm tu ke ape???hahahaha
kat tempat keje baru ni pn ade gak..
sorang akak ni mmg anti gler la ngan feruz..
xtau la sbb ape..
nk kate feruz ade buat salah ngan dia rasenye xde sbb dr feruz mule msuk lg dia mmg x penah ckp pn ngan feruz..
pandang pn x,jeling lg adela..huhu
tp yg pelik ngan budak baru sorang lg dia elok plak ckp..siap borak2 lg..
apela slah feruz erk korang???
korang bleh tlg jwb x???
pening feruz pk..
smpai dia buat feruz meluat tgk dia sbb dia cari pasal ngan feruz..
saje je point nk cari pasal kan..huhu
Feruz x kesah pn...org nk cari pasal kite bg,org mcm tu x leh bg muke.
feruz da mule nk tunjuk kurang ajar kat dia.
klu dia x mule feruz xkan mule la.tp dia yg cari pasal kan..huhu
kesabaran ade tahapnye jugak.
btol x???

Ehhh feruz share story je ni..
klu korang rase ape yg feruz share ni salah korang sila la komen2..
blog ni di wujudkan utk sesi share2...hehehe:)

Created By,

2 comments:

♥Aien Najwa♥ said...

hehe..aku bwh cine gk..=) mmg hangit la kan..haha..tp,kalo cine down kn kaum melayu, gasak la kite down kan dier balek..biya dier tau melayu macam jin super power..huhuhu..(^_^)..tp utk u dear,sangat bertuah..alah, company dulu, abaikan saje..(^_^)..skg kan ko dah ader *ayah baru*..hehe..

♥♥CiK LaLa's♥♥ said...

hahaha
tula,diaorg ingt diaorg je nk maju.kite pn nk maju jugak.btol x???huhu
tp company skarang best la..huhu
mcm 1 family beb.hehehe
tp ade jugak yg spoil..:)
ermmm com dulu msh dlm memori sbb baik lg ngan bos n wife bos tu..
tp aku bengang ngan botak!!!!hahaha